Har varit lite skraj för detta, då jag är rädd att det ska bli för surt, men jag plockade en bunt rabarber hos mamma och pappa och gjorde ett försök!
Tog med den tillbaka till mor och far så att även de fick smaka. Blev mycket lyckad måste jag säga! Vi får se om jag hinner göra om det innan flytten.
Recept + bild är hämtat från Arla.se
Rabarberpaj
500 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
Deg:
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 g kallt smör
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med lättvispad vaniljsås.
3 kommentarer:
Rabarberpaj är gott har jag gjort i många år! =)
Japp, har man inget land får man skaffa sig ett eller nått =) Nä men det är kul =) Hoppas det blir lite tomater och paprikor också =)
Rabarberpaj är jättegott! Älskar all pajer kom jag på:))
Skicka en kommentar