onsdag 25 februari 2009

Hålla tider

Jag stör mig verkligen på folk som inte kan hålla tider. Jag har blivit bättre, men jag stör mig fortfarande på det. Så den här dagen har varit lite jobbig.
Föreläsning som ska starta 10.15. Föreläsaren kommer in någon minut för sent och ska sedan börja dela ut papper. Borde man inte vara där i tid som lärare? De hade dessutom bokat en alldeles för liten sal, så folk satt i trapporna och stod utmed sidorna för att få plats. Hur man kan boka en lokal med 100 sittplatser för en kurs med ca 150 deltagare är för mig en gåta. Antar man då att det är så pass många som låter bli att gå dit?
Den föreläsare som vi hade idag har under de 2 senaste föreläsningarna dragit över på tiden med ca 10-15 minuter per gång, så när han idag påpekade ca 5 minuter innan det var dags att sluta, att "oj, vad tiden börjar bli knapp" antog man att han skulle skärpa sig idag. Men icke. 8 minuter drar han över. Irriterande. Mycket irriterande.

Och nu på eftermiddagen har jag haft ett 3 timmars-pass (pga strulet i måndags) vilket i sig är rätt tufft, men när man dessutom måste skippa en rast för att ha en chans att hinna med och därefter ändå dra över tiden med 15 minuter så är man rätt trött. Och vi var tvungna att avbryta då för att nästa grupp skulle in. Vi hann inte ens gå igenom allt vi skulle!
Så mer än 20 minuters övertid (35 om man räknar med rasten) idag. Håll tiden gott folk!

Inga kommentarer: