söndag 21 december 2008

Nära nu!

Och så var det fjärde advent! Nu är det så nära julafton att man nästan kan se den!
Igår kastades en del av våra planer helt om och det krävdes en del omplanering. Anledningen är vår kära bil. Visst, den gick rakt igenom besiktningen för typ en månad sedan, men just nu så sitter vårt ena bakdäck bara i två bultar = den är ej i körbart skick! Och vi som ska handla julmat imorgon. Och åka upp till Norrland om ungefär en vecka. Inte med den bilen! Så jag fick ringa Räddaren i nöden (pappa) som trots att han sitter 65 mil härifrån ändå hjälper oss att jaga delar till bilen och en verkstad som eventuellt kan hjälpa oss innan Norrlandsresan. Då vi inte vet om bilen kommer kunna lagas innan vi åker så har vi nu en back up-plan i form av en bokad hyrbil. Det blev inte så fasligt dyrt. Alternativet var att inte åka upp alls, utan ta det i början av februari istället. Men nu blir det Norrland ändå, med eller utan den lilla röda faran!

Idag har vi en solig fjärde advent med plusgrader, men lite julstämning kommer nog ändå kunna ordnas :) Jag har nämligen tänkt baka saffransskorpor idag. Jag har aldrig gjort det förut, så vi får se hur det går! Det ska dessutom börja prickas av saker på "Att göra-listan" inför familjens ankomst på tisdag. Och så ska jag försöka ta lite julbilder här hemma.
På återseende under dagen!

1 kommentar:

Helen sa...

Hoppas att erat bilproblem löser sig. Våran ena bil har bromsproblem, så vi kan bara använda den ena bilen, lite meckigt men det går.