måndag 25 februari 2008

Filmtips

För er som gillar skräckfilmer så har jag två tips:
30 days of night och House of 1000 corpses.


30 days of night är en vampyrfilm som utspelar sig i en liten by i Alaska, där byborna lever i totalt mörker 30 dagar om året. De flesta reser därifrån under dessa dagar, men några härdar ut.
Detta år invarderas de av vampyrer och så gott som hela byn slaktas brutalt i mörkret. En grupp lyckas gömma sig på en vind, men måste röra sig utomhus emellanåt för att få tag på förnödenheter(vilket inte alltid får lyckat resultat) och till slut måste de försöka förflytta sig till en säkrare plats.
Vampyrernas mål är att utrota hela byn och totalförstöra den för att förinta alla bevis på att de varit där. Och därefter vänta till nästa års mörka period för att ge sig på nästa lilla samhälle.
Riktigt snygga vampyrer, coolt filmat, bra skådespeleri. En bra film helt enkelt. Jag ger den 3,5 av 5. För det är svårt att göra en riktigt bra vampyrfilm á la En vampyrs bekännelse.



House of 1000 corpses är en äcklig Rob Zombie-film. Påminner ganska mycket om Motorsågsmassakern, men är inte riktigt lika patetisk.
4 ungdomar är på väg hem efter en bilfärd på Halloween. De stannar till vid en bensinmack/monsterkabaret och får vägbeskrivning till ett träd där en lokal mördare ska ha hängts (inte så vrickat som det låter), vilket de natuuurligtvis måste kolla upp. Efter att ha plockat upp en kvinnlig liftare och "av en olyckshändelse" fått punka hamnar de hos hennes familj för att få hjälp med bilen. Men de får liiiite problem att ta sig därifrån. Familjen, bestående av diverse freaks, är en massmördarfamilj som gör de mest sjuka saker med sina offer både medans de lever och när de dött.
Filmen är äcklig, riktigt äcklig. Sista halvtimmen mådde jag illa. Men den är faktiskt bra! Den har inte det där klassiska "Men vad gjorde du så för?" "Men spring för i helvete!" "Gå inte in där!", utan den var så pass trovärdig att man inte bara blev förbannad på "hjältarna".
Klart sevärd. Ger den 4 av 5.
Sådär, 2 filmtips! Har ni några favoritäckelfilmer?

Inga kommentarer: