tisdag 30 september 2008

Helg med familjen

Familjen åkte som sagt hem igår morse. Vi har haft en jättehärlig helg! Trevliga utflykter, trevligt sällskap, god mat och dryck och så har vi blivit så bortskämda :)

De anlände i fredags strax före 15 och då var det en fullpackad bil som skulle packas ur. De hade med sig vinterdäcken till min bil, den svarta hyllan jag nämnt tidigare (ska fixa bild!) och så hade de med sig 2 kassar med mat till oss :) + deras egen packning.
R kom hem tidigare än väntat, så vi hann med vår första utflykt innan middagen, nämligen en tur till Cloetta i Ljungsbro för att köpa billigt godis :) Därefter bjöd lillebror på middag på kina-thai restaurangen i Ryds centrum. Buffé blev det för min del. Mumma! Resten av kvällen tillbringades med ett glas rödvin i den ena handen och wii-dosan i den andra.

Under lördagen var vi väldigt kulturella. Först tog vi en tur till domkyrkan, vilken var väldigt imponerande. Vi besökte även den bonde-marknad som höll till på borggården. I väntan på att kyrko- och slottsmuséet skulle öppna tog vi en promenad till vackra Trädgårdsföreningen (bilder finns, men är ej överladdade ännu).
När vår tur i muséet var avklarad blev det hemmagjord hamburgare på bondemarknaden och så bjöd mamma och pappa på inköp av lite prydnadspumpor och en blombukett för lite höstarrangemang här hemma :)
Denna kväll bjöd mamma på mat här hemma. Det blev potatisgratäng, helstekt (grillad på vår elgrill) fläskfilé och rödvinssås. Herregud så gott det var! Till efterrätt hade R bakat chokladkaka. R blev även firad av min familj i efterskott. Han fick väldigt bra presenter som bananfodral, pengar och ett "värmefodral" (i brist på bättre ord) till cykelsadeln (tack Eva!). Kvällen avslutades med ett parti poker som vanns av R.

Söndagen inleddes med ett besök på Ikea, då den luftmadrass mamma och pappa sovit på börjat läka. Där införskaffades 2 extrasängar (tack pappa!). Vi besökte även en jättefin tygaffär i jakt på köksgardiner, men det gick mindre bra. Jag måste fundera lite!
Därefter begav vi oss till Gamla Linköping. Vi lyckades tajma detta med att det var någon typ av Höstdag där, så man hade bland annat en jättesöt tågparad :) Mycket folk var det och vackert väder. Ett väldigt lyckat besök med andra ord.
Det blev en hel del promenerande denna dag, för efter besöket i Gamla Linköping guidade R och jag mamma och pappa runt campusområdet. Och det är inte särskilt litet! Lagom trött var man när vi kom hem igen.
R och jag bjöd på rotsaker och korv till middag och kvällen avrundades med lite kortspel och tv.

Som sagt, en jättemysig helg. Det får man försöka leva på tills vi ses igen, vilket antagligen inte blir förrän till jul :/

Inga kommentarer: