Jag tänkte dela med mig av den goda middagen vi åt igår; bulgursallad med mumsig creme fraiche-gegga.
Bulgursallad för 4 pers:
bulgur för 2 personer (står på förpackningen)
1 gul paprika
1 röd paprika
sockerärtor
färsk babyspenat (använde nästan 80 g, finns i påse)
3/4 frp körsbärstomater
Koka bulgurn. Skär grönsakerna i bitar önskvärd storlek. När bulgurn är ljummen, rör ihop allt i en skål.
Detta räckte till 3 GIGANTISKA portioner. Och då menar jag stora som salladen-tar-över-hela-tallriken-stora. Orkade inte ens äta upp det jag fick med mig till lunch!
Creme fraiche-gegga:
1 burk creme fraiche
1/2 frp fetaost
tomatpuré
vitlök
salt och peppar
Gegga ihop, klart! Supergott! Det ska tydligen vara gott med avocadogegga också, men jag är inte så förtjust i avocado.
Till detta åt vi kycklingklubbor. Skulle även funka bra till både fisk och kött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar