lördag 16 februari 2008

AVP 2


Igår tog jag, Robert och lillebror en tur till stadens biograf för att se Alien vs. Predator - Requim. Förväntningarna var höga och popcornen inhandlades.

De första två offren är en man och hans 7 åriga son.
Att se en 7-åring sprängas inifrån av en alien efter att först sett sin pappas ena arm frätas bort av alienblod och även han sprängas inifrån av en alien kändes lite makabert.

Därefter går filmen utför. Handlingen är konstig och tafatt. Det finns ingen hjälte och filmen tar sig inte förrän sista tredjedelen då hela stan befinner sig i kaos då aliens (som förökar sig som kaniner) går berserk jagade av ett ensamt rovdjur som skjuter på allt och stans kärnkraftverk håller på att sprängas. Självklart är regeringen med på ett hörn också och ställer till med dumheter.

Människorna i filmen är bara i vägen. Som sagt, det finns ingen hjälte och vissa karaktärer är bara inslängda med en minuts karaktärsuppbyggnad för att få en förklaring till varför hon kan köra militärfordon och flyga helikopter. Den lilla kärlekshistoria som finns kapas tvärt av.

Aliens intar stans sjukhus och jag tycker att filmmakarna gick lite väl långt när en höggravid kvinna, vars vatten går i sjukhussängen blir attackerad av rovdjuret/alien-hybriden (ja, det finns en sådan som inte har någon egentlig funktion) och fyller hennes mage med ett flertal aliens som man får se sprängas ur hennes mage. Too much!

Egentligen vill jag såga filmen totalt, men jag har lite förkärlek för de här filmerna och vill ändå ge den 3/5. Hade det varit en film med andra "monster" än rovdjuret och alien så hade den fått 1/5.
Strunta i att betala för att se den på bio, se den hemma istället.

Inga kommentarer: